събота, 27 август 2016 г.

Салата с диня и сирене халуми





Продукти:

800 г. диня
225 г. сирене халуми с чили
1-2 с. л. мента
2 с. л. кедрови ядки
зехтин
редукция от балсамов оцет

Приготвяне:


  • Динята се почиства от кората и се нарязва на кубчета.
  • Сиренето  се нарязва на парчета с дебелина 1,5 см., които се намазват със зехтин. Пече се върху оребрен тиган, докато придобие златист цвят и се обръща да се запече и от другата страна.
  • В същият тиган за няколко секунди се запичат кедровите ядки.
  • В дълбока купа се смесва динята, нарязаното на кубчета сирене, кедровите ядки и стръкчетата мента.
  • Подправя се със зехтин, сол и редукция от балсамов оцет на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар