Продукти:
800 г. диня
225 г. сирене халуми с чили
1-2 с. л. мента
2 с. л. кедрови ядки
зехтин
редукция от балсамов оцет
Приготвяне:
- Динята се почиства от кората и се нарязва на кубчета.
- Сиренето се нарязва на парчета с дебелина 1,5 см., които се намазват със зехтин. Пече се върху оребрен тиган, докато придобие златист цвят и се обръща да се запече и от другата страна.
- В същият тиган за няколко секунди се запичат кедровите ядки.
- В дълбока купа се смесва динята, нарязаното на кубчета сирене, кедровите ядки и стръкчетата мента.
- Подправя се със зехтин, сол и редукция от балсамов оцет на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар