Продукти:
2 пилешки бутчета
1 стрък селъри
2-3 стръка магданоз
2 ч. ориз
2 моркова
140 г. царевица от консерва
1 гл. лук
1 ч. л. жълто ахи
подправки за месо
чубрица
олио
Приготвяне:
- Пилешките бутчета се измиват и се сваряват в тенджера под налягане заедно с единия морков, магданоза, селърито, 1/4 гл. лук и сол на вкус.
- След това бульона се прецежда и запазва, а бутчетата се обезкостяват и месото се накъсва.
- В сгорещена мазнина се запържват, докато омекнат останалия лук и моркова.
- Прибавя се оризът и се пържи, докато стане прозрачен.
- След това се добавя жълтото ахи, месото, царевицата и подправките.
- Сместа се прехвърля в тава и се залива се с 6 ч. ч. бульон от варенето.
- Ястието се пече в умерена фурна, до готовност на ориза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар