Продукти:
1кг. черни миди
250 г. кус- кус
320 мл. вода
1 домат
1 краставица
1/2 гл. червен лук
магданоз
зехтин
лимонов сок
Приготвяне:
- Мидите се поставят в купа със студена вода и малко морска сол за няколко часа, за да се пречистят от пясъка.
- Под течаща вода с нож се остъргват черупките и се премахват полепналите по тях '' мустаци''.
- Спуканите и отворени миди, които при допир не се прибират се изхвърлят.
- Мидите се прехвърлят в тенджера с малко вода и се задушават под капак, докато се отворят.
- В тенджерка се слага да заври 320 мл. вода с малко зехтин и сол на вкус.
- Кус- куса се слага в купа и се залива с горещата вода.
- Купата се покрива със стреч фолио и се оставя да набъбне 6- 7 минути в зависимост от инструкцията на опаковката.
- След това се разбърква с вилица, за да се разделят зърната едно от друго.
- След като кус- куса се охлади към него се добавят почистените от черупките миди, нарязаните лук, краставица, домат и магданоз.
- Салатата се овкусява със зехтин, лимонов сок, сол на вкус и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар