Продукти:
120 г. брашни интеграл
280 г. бяло брашно
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
2 с. л. фритиран лук
12 г. мая
240 мл. хладка вода
4 с. л. олио
1 с. л. тъмен соев сос
Приготвяне:
- Маята се размива във водата заедно със захарта и 1 с. л. брашно.
- В купа се смесват двата вида брашно, солта и фритирания лук.
- В центъра се прави кладенче и се добавя олиото, соевия сос и шупнала мая.
- Замесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- Тестото се премесва, разделя се на две части и се оформят франзели.
- Поръсват се с брашно и се оставят да втасат.
- Пекат се на 180°С около 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар