сряда, 1 януари 2020 г.

Заешка яхния със сини сливи




Продукти:

1/2 заек
1 гл. лук
2 ск. чесън
2 моркова
1 шепа сушени сливи
200 мл. червено вино
3 с. л. пържен домат
1 ч. л. червен пипер
мащерка
черен пипер на зърна
1 с. л. брашно
олио

Приготвяне:

  • Заека се нарязва на порции, овалва се в брашно и се запържва в сгорещена мазнина.
  • В същата мазнина се запържва нарязаните на ситно лук и чесън, докато придобият златист цвят.
  • Добавят се морковите, червения пипер, пържения домат и виното.
  • След това се прибавя месото, сливите, мащерката и се налива бульон, колкото да покрие продуктите.
  • Подправя се със сол и се оставя да къкри на тих огън до готовност.
  • Яхнията се сгъстява с брашното размито в малко студена вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар