Продукти:
250 г. гъби
250 г. замразени охлюви с черупките
50 г. краве масло на стайна температура
1 ск. чесън
магданоз
черен пипер
Приготвяне:
- Охлювите се сваряват според инструкцията на опаковката.
- След като се охладят се почистват от черупките.
- Кравето масло се смесва с настърганата скилидка чесън, нарязан на ситно магданоз, сол, черен пипер на вкус и се разбърква.
- Гъбите се измиват и се махат пънчетата.
- Нареждат се в тава и се поръсват с малко сол.
- Пекат се в предварително загряна, докато омекнат леко.
- Изваждат се и се пълнят с охлювите.
- Върху тях се разпределя сместа с кравето масло.
- Връщат се във фурната за още няколко минути, докато соса в гъбите започне да бълбука.
Няма коментари:
Публикуване на коментар