петък, 3 октомври 2025 г.

Пълнени гъби с охлюви

 


Продукти:

250 г. гъби

250 г. замразени охлюви с черупките

50 г. краве масло на стайна  температура

1 ск.  чесън

магданоз

черен пипер

Приготвяне:

  • Охлювите се  сваряват според инструкцията на опаковката.
  • След като се охладят се почистват от черупките.
  • Кравето масло се смесва с настърганата скилидка чесън, нарязан на ситно магданоз, сол, черен пипер на вкус  и се разбърква.
  • Гъбите се измиват и се махат пънчетата.
  • Нареждат се в тава и се поръсват с малко сол.
  • Пекат се в предварително загряна, докато омекнат леко.
  • Изваждат се и се пълнят с охлювите.
  • Върху тях се разпределя сместа с кравето  масло.
  • Връщат се във фурната за още  няколко минути, докато соса в  гъбите започне да бълбука.


Няма коментари:

Публикуване на коментар