Продукти:
240 г. ориз
1/2 гл. лук
100- 150 г. пушена сланина
200-250 г. печурки
50 мл. бяло вино
600 мл. бульон
50 г. краве масло
50 г. сирене " Грана Падано"
лют пипер пипер на люспи
олио
Приготвяне:
- В сгорещена мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато омекне.
- Към неко се добавят нарязаните гъби и сланина.
- Прибавя се ориза и се запържва, докато стане прозрачен.
- Изсипва се виното и няколко минути след това, при непрекъснато разбъркване на части се добавя бульона.
- Когато ориза поеме цялата течност се сваля от огъня.
- Добавя се кравето масло, настърганото сирене, пипера и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар