събота, 1 февруари 2020 г.

Ризото с печурки и пушена сланина



Продукти:

240 г. ориз
1/2 гл. лук
100- 150 г. пушена сланина
200-250 г. печурки
50 мл. бяло вино
600 мл. бульон
50 г. краве масло
50 г. сирене " Грана Падано"
лют пипер пипер на люспи
олио

Приготвяне:

  • В сгорещена мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато омекне.
  • Към неко се добавят нарязаните гъби и сланина.
  • Прибавя се ориза и се запържва, докато стане прозрачен. 
  • Изсипва се виното и няколко минути след това, при непрекъснато разбъркване на части се добавя бульона.
  • Когато ориза поеме цялата течност се сваля от огъня.
  • Добавя се кравето масло, настърганото сирене, пипера и се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар