Продукти:
800 г. кайма
1 гл. лук
1 яйце
подправки за месо
чубрица
сварени яйца
кисели краставички
кисели моркови
пушена сланина
кашкавал
олио
Приготвяне:
- В купа слага каймата, яйцето, чубрицата, подправките за месо, нарязаният на ситно лук и сол на вкус.
- Омесва се добре, покрива се със стреч фолио и се оставя да престои няколко часа в хладилник.
- Каймата се разделя на 5 еднакви по големина топки.
- Всяка топка се разстила върху стреч фолио, във формата на правоъгълник.
- Върху каймата се слага парче яйце, краставичка, морков, кашкавал, сланина и с помощта на фолиото се завива на руло.
- Така се оформят всички топки.
- Рулцата се нареждат в тава с малко вода и се пекат на 220°С около 30-40 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар