Продукти:
500 г. картофи
1 жълтък
125 г. брашно
индийско орехче
розов пипер
за соса:
150 мл. прясно мляко
170 г. сирене " Горгонзола"
Приготвяне:
- Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода.
- След това, докато все още са топли се обелват и се настъргват на ренде.
- Разстилат се върху чиния и се оставят, докато напълно изстинат.
- В подходящ съд се слагат картофите, жълтъка, пипер и индийско орехче на вкус.
- Добавя се пресятото брашно и се замесва меко тесто.
- Тестото се разделя на 4 части, и от всяка част върху набрашнена повърхност се оформя цилиндър с диаметър около 2 см.
- След това се нарязва на парчета с дължина 1- 1, 5 см. и се оформят с помощта на вилица.
- Ньоките се слагат в подсолена вряща вода и се варят около 1-2 минути, докато изплуват на повърхността.
- За приготвянето на соса се загрява млякото и натрошеното сирене.
- След като сиренето се разтопи се сваля от огъня и се добавят отцедените ньоки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар