петък, 28 февруари 2020 г.

Мусака с ориз и гъби



Продукти:

2 ч. ориз
1/2 гл. лук
300 г. печурки
1 морков
1 домат
4 кайени
чубрица
черен пипер

за заливката:

2 яйца
250 г. кисело мляко
1 ч. л. брашно
сол

Приготвяне:
  • В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и морков, докато омекнат.
  • Към тях се добавя обеления и нарязан на ситно домат и гъбите.
  • След като водата от гъбите се изпари се добавя ориза, кайените, подправките, сол и 6 чаши вода.
  • Прехвърля се в тава и се пече в предварително загряна на 220°С  фурна, докато течността почти се изпари.
  • За заливката се разбиват яйцата, киселото мляко, брашното, сол и с получената смес се залива ястието.
  • Връща се във фурната и се пече, докато се зачерви.



2 коментара: