Продукти:
350 г. кайма
1-2 картофа
250 г. бамя
1 гл. лук
2 ск. чесън
1 ч. л. червен пипер
200 г. пържен домат от консерва
подправки за месо
чубрица
лют пипер на люспи
брашно за овалване
Приготвяне:
- Каймата се смесва с 1/2 гл. лук нарязан на ситно, подправките за месо, чубрицата и сол на вкус.
- Омесва се добре и се оставя в хладилник за 1- 2 часа.
- От каймата се оформят кюфтенца малко по- големи от орех.
- Овалват се в брашно и се запържват за кратко.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
- Добавя се червения пипер, домата, пипера на люспи и чубрицата.
- Сместа се прехвърля в тава, добавят се кюфтетата, бамята и нарязаните картофи.
- Налива се вода малко под нивото на продуктите и се пече в умерена фурна до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар