неделя, 9 февруари 2020 г.

Супа с тиквички и джанки



Продукти:

1 тиквичка
1 картоф
1 морков
1/2 гл. лук
1 шепа джанки
3 шепи фиде
200 мл. прясно мляко
копър
магданоз

1 яйце
250 г. кисело мляко

Приготвяне:

  •  В тенджера се слагат обелените и нарязани лук и морков.
  • Заливат се с с вода и се варят около 5-6 минути на тих огън.
  • Добавят се джанките и нарязаните на кубчета картоф и тиквичка.
  • Малко преди супата да е готова се прибавя прясното мляко и фидето.
  • Готовата супа се сваля от огъня, застройва се с разбитото яйце и киселото мляко и се поръсва с нарязаните на ситно копър и магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар