Продукти:
2 ч. ориз
4 сварени пипала от октопод
15- 16 варени черни миди
12- 14 скариди
100 г. обезсолена треска
1/2 зелена и червена чушка
1 с. л. пържен домат от консерва
6- 7 нишки шафран
жълт оцветител
за бульона:
главите и люспите от скаридите
1 ск. чесън
1/ 2 зелена чушка
1 с. л. пържен домат от консерва
1 кубче рибен бульон
Приготвяне:
- В сгорещен зехтин се запържват люспите и главите на скаридите, цялата необелена скилидка чесън и нарязаната на едро чушка.
- Към тях се добавя домата, 6 ч. от водата в която е сварен октопода, рибния бульон, и след като заври се оставя да къкри на тих огън, около 5 минути.
- В широка тава се запържват нарязаните на ситно чушки, докато омекнат.
- Добавя се домата, шафрана и 2- 3 минути след това ориза и оцветителя.
- Прибавя се нарязания октопод и прецедения бульон.
- Вари се 5 минути на силен огън, след това огъня се намалява.
- Малко преди ориза да е готов се добавя нарязаната риба, скаридите, мидите и се вари до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар