Продукти:
за кюфтетата:
400 г. кайма
1/2 гл. пържен лук
1 яйце
1 с. л. галета
подправки за месо
магданоз
за овалване на кюфтетата:
1 с. л. брашно
1 с. л. галета
1/2 кг. лук
1 1/2 ч. л. червен пипер
45 г. ориз
1 домат
олио
Приготвяне:
- 1/2 гл. лук се нарязва на ситно и се запържва в малко мазнина до златисто.
- В купа се слага каймата, изстиналият запържен лук, яйцето, подправките за месо, нарязан на ситно магданоз, сол на вкус и се омесва добре.
- Останалият лук се нарязва на полумесеци и се запържва в дълбок тиган, докато омекне.
- Към него се добавя червения пипер, сол на вкус, ориза, около 100 мл. вода и се разбърква добре.
- Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън, докато водата се изпари.
- От каймата се оформят 4 кюфтета, които се овалват в предварително смесените брашно и галета.
- Задушеният лук се прехвърля в тава и върху него се слагат кюфтетата.
- Върху всяко кюфте се слага парче домат и в тавата се долива вода до нивото на кюфтетата.
- Ястието се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина.
* Рецептата е адаптирана от тук
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар