Продукти:
2 бр. свински уши
1 бр. свинско краче
250 мл. прясно мляко
2 с. л. брашно
1 1/2 ч. л. червен пипер
60 мл. олио
1 л. бульон
чесън
оцет
Приготвяне:
- Ушите и крачето се измиват добре.
- Слагат се в дълбока тенджера, заливат се със студена вода и се варят докато омекнат.
- Сварените уши се нарязват на парчета, а крачето се обезкостява.
- В олио се запържва брашното предварително препечено на сух тиган.
- Добавя се червения пипер и при непрекъснато разбъркване се разрежда с бульона и прясното мляко.
- В купичка се прави смес от оцет и скълцани скилидки чесън.
- Всеки сам слага в чинията си от сместа и по желание се подправя със сухо люто чушле.
Няма коментари:
Публикуване на коментар