неделя, 1 март 2015 г.

Бадемови копчета




Продукти:

125 г. меко краве масло

125 г. пудра захар
125 г. брашно
1 яйце
1 ч. л. прясно мляко
70 г. натрошени бадеми

Приготвяне:


  • В дълбока купа се разбива маслото, пудрата захар, яйцето и прясното мляко, докато се получи гъста пухкава смес.
  • Добавя се пресятото брашно, като се разбърква внимателно с шпатула докато стане гладка еднородна смес.
  • Сместа се изсипва в сладкарски пош с кръгъл накрайник и се разпределя на малки кръгчета в тава покрита с хартия за печене.
  • Оставя се разстояние между тях, защото при печене се разливат.
  • Поръсват се с нарязаните бадеми.
  • Пече се на 180ºC за 8-10 мин., докато крайчетата на бисквитите покафенеят.
  • Изваждат се от фурната и се нареждат върху решетка. Докато са още топли са меки, но след, като изстинат стават по - твърди и хрупкави.
Източник: Eva Arguiñano 

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар