неделя, 19 юли 2015 г.

Чеснови хлебчета с риган




Продукти:

500 г. брашно

25 г. мая
1 ч. л. сол
3 скилидки чесън
50 мл. зехтин
1 ч. л. риган
300 мл. вода

Приготвяне:

  • Маята се размива в 100 мл. хладка вода добавя се щипка захар и 1ч. л. брашно и се разбърква.
  • Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. В него се слагат зехтин, риган, сол, маята и водата. Омесва се меко и еластично тесто.
  • Добавя се нарязаният на ситно чесън и се омесва добре.
  • Тестото се разделя на четири равни части и от всяка се оформя хлебче.
  • Поставят  се върху тава застлана с хартия за печене. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат на топло около 30 минути, докато удвоят обема си.
  • С остър нож се правят два три разреза по повърхността на всяко хлебче.
  • Пекат се в предварително загрята на 180ºC фурна 15-20 минути.
  • Готовите хлебчета се оставят да се охладят върху решетка.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар