Продукти:
250 г. добре узрели сливи
1 с. л. прясно изцеден лимонов сок
50 г. захар
1/2 к. л. канела на прах
1 щипка карамфил на прах
1/2 к. л. течна ванилия
400 мл. сметана за разбиване
Приготвяне:
- Сливите се измиват. Разрязват се наполовина, махат се костилките и се поръсват с лимоновия сок.
- Прибавя се захарта и подправките и се пасира.
- Сметаната се разбива на пухкав сняг и се добавя към пюрето от сливи.
- Сместа се изсипва в подходяща кутия, която се слага във фризер за 5 - 6 часа.
- Преди поднасяне сладоледа се оставя десетина минути на стайна температура.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар