Продукти:
250 г. спанак
1/2 глава лук
2 с. л. ориз
2 яйца
125 г. кисело мляко
1 с. л. брашно
2 с. л. олио
1 с. л. магданоз
сол и черен пипер на вкус
800 мл. вода
Приготвяне:
- Спанака се измива добре и се нарязва на ивички.
- Нарязаният на ситно лук се запържва в мазнината за 2-3 минути, докато омекне, след което се прибавя спанака и се задушава още няколко минути.
- Добавя се брашното предварително размито с 50 мл. хладка вода. Залива се с 750 мл. топла вода и се посолява. Когато супата заври, се добавя измития ориз.
- Вари се на умерен огън, докато ориза е готов.
- Приготвя се застройка от яйцата разбити с киселото мляко, като за да не се пресече се добавя малко от бульона, разбърква се добре и се прибавя на тънка струйка към супата, като се разбърква непрекъснато.
- Накрая се добавя смлян черен пипер и нарязан на ситно магданоз.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар