сряда, 11 април 2018 г.

Скача



Продукти:

375 г. брашно
125 г. пшеничен грис
270 г. вода
12 г. мая
1 ч. л. сол
щипка захар

за плънката:

200 г. пържен домат
4-5 с. л. доматено пюре
100 г. сирене ементал
200 г. пушена скаморца
сушен босилек

Приготвяне:

  • Маята се разтваря в малко топла вода заедно с една лъжичка брашно и щипка захар и се оставя да шупне.
  • Брашното се смесва със солта и пшеничения грис.
  • Добавя се маята, останалата вода и се замесва гладко и еластично тесто.
  • Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • Втасалото тесто се разделя на две топки и всяка се разточва с диаметър около 50 см.
  • Намазва се домата, пюрето, поръсва се с босилек и се разпределя нарязаното сирене.
  • При всяко сгъване се слага домат, сирене и босилек.
  • Поставят се в тава покрита с намаслено фолио се пекат 20-25 минути на 220°С.







Няма коментари:

Публикуване на коментар