сряда, 11 април 2018 г.

Великденски бисквити




Продукти:

250 г. брашно
125 г. краве масло
125 г. пудра захар
щипка сол
1 яйце + 1 жълтък
1 ч. л. ликьор Куантро
настъргана портокалова кора

жълт фондан
черен сусам

Приготвяне:

  • Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче.
  • Прибавят се солта, захарта, яйцето, жълтъка, ликьора, нарязаното на парченца краве масло и настърганата портокалова кора.
  • Замесва се средно твърдо тесто, увива се във фолио и се оставя в хладилник, докато се стегне.
  • Тестото се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина 0,5 см.
  • Изрязват се бисквити с форма по желание и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
  • Пекат се в предварително загряна на 180°С фурна, докато придобият златист цвят.
  • Готовите бисквити се оставят да се охладят върху решетка.
  • Фондана се разточва на тънък лист върху плот поръсен с царевично нишесте.
  •  От него се изрязват същите формички и леко се притискат върху бисквитите.




Няма коментари:

Публикуване на коментар