Продукти:
100 г. свинска мас
100 мл. олио
200 мл. бяло вино
450- 500 г. брашно
1 к. л. ванилия
5 с. л. пудра захар
15 г. бакпулвер
орехи
локум
пудра захар за овалване
Приготвяне:
- Брашното се пресява с бакпулвера и пудрата захар.
- В купа се смесва олиото, разтопената мас и бялото вино.
- Добавя се ванилията, брашното и се замесва тесто, което не трябва да лепи.
- От него се късат топчета с големината на орех и в средата им се слага парченце орех и локум.
- Нареждат се в тава покрита с хартия за печене.
- Пекат се в предварително загряна умерена фурна, докато леко се зачервят.
- Докато виненките са още топли се овалват в пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар