неделя, 31 март 2019 г.

Виненки с локум



Продукти:

100 г. свинска мас
100 мл. олио
200 мл. бяло вино
450- 500 г. брашно
1 к. л. ванилия
5 с. л. пудра захар
15 г. бакпулвер

орехи
локум

пудра захар за овалване

Приготвяне:

  • Брашното се пресява с бакпулвера и пудрата захар.
  • В купа се смесва олиото, разтопената мас и бялото вино.
  • Добавя се ванилията, брашното и се замесва тесто, което не трябва да лепи.
  • От него се късат топчета с големината на орех и в средата им се слага парченце орех и локум.
  • Нареждат се в тава покрита с хартия за печене.
  • Пекат се в предварително загряна умерена фурна, докато леко се зачервят.
  • Докато виненките са още топли се овалват в пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар