Продукти:
2 пилешки обезкостени пилешки бутчета
1 картоф
1 морков
1 ч. грах
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
3 с. л. пържен домат
1 куб. пилешки бульон
8 кори за баница
подправки за месо
кашкавал
краве масло
за бешамела:
30 г. краве масло
1 с. л. брашно
250 мл. прясно мляко
черен пипер
Приготвяне:
- Картофа се обелва, нарязва на кубчета и се запържва, докато придобие златист цвят.
- В същата мазнина последователно се запържва пилешкото месо нарязано на късчета, моркова и наситнените лук и чесън.
- След като зеленчуците омекнат се добавят картофите, граха, натрошеното кубче бульон, домата и подправките.
- Подправя се със сол на вкус, разбърква се добре и се сваля от огъня.
- В подходяща купичка се слагат две кори за баница, пълни се с охладената плънка и се затваря с корите, които са останали по краищата.
- Същото се повтаря с останалите кори и пакетчетата се нареждат в намазнена тава.
- За приготвянето на бешамела в тиган се разтопява кравето масло и се запържва брашното.
- Изсипва се млякото и се разбърква непрекъснато, докато соса се сгъсти.
- Поръсва се със сол и черен пипер на вкус.
- Пакетчетата се заливат с бешамела и се поръсват с настърган кашкавал.
- Ястието се пече в умерена фурна, докато се зачерви.
Няма коментари:
Публикуване на коментар