Продукти:
1 кг. черни миди
1/2 гл. червен лук
1 с. л. девисил
50 мл. бяло вино
1 ск. чесън
2 шайби джинджифил
2 с. л. соев сос
2 с. л. галета
магданоз
олио
Приготвяне:
- Мидите се поставят в купа със студена вода, малко морска сол и се оставят няколко часа, за да се почистят от пясъка.
- Под течаща вода с нож се остъргват черупките и се премахват полепналите по тях "мустаци".
- Спуканите и отворени миди, които при допир не се прибират се изхвърлят.
- В тенджера се загрява малко олио и се запържва 1/4 гл. лук нарязан на ситно.
- Добавя се девисила, виното, мидите и малко вода.
- Покриват се с капак и се варят на силен огън, докато мидите се отворят.
- Отцеждат се и се махат черупките а тези, които не са се отворили се изхвърлят.
- В тиган се загрява мазнина и се запържва останалата 1/4 гл. лук нарязан на ситно, чесъна и джинджифила.
- При непрекъснато разбъркване се добавят мидите, соевия сос, галетата, магданоза и след 3- 4 минути се сваля от огъня.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар