неделя, 21 април 2024 г.

Домашни панини

 Панини с кренвирш и кисели краставички



Продукти:

2 малки франзели

2 кренвирша

2 кисели краставички

настъргана моцерела

10 с. л. пържен домат от консерва

чесън на прах

риган

кашкавал на прах

1 с. л. зехтин

Приготвяне:

  • Домата се смесва със зехтина, чесън и риган на вкус.
  • Франзелата се разрязва наполовина и се намазва с домата.
  • Поръсва се с кашкавал на прах и се разпределят нарязаните кренвирши и краставички.
  • Отгоре се слага моцарелата и се пече в силна фурна, докато сиренето се разтопи.


Панини с риба тон

Продукти:

1 франзела

160 г. риба тон от консерва

1- 2 с. л. бекон

6 с. л. пържен домат

чесън на прах

риган

1 к. л. зехтин

настъргана моцарела

Приготвяне:

  • Домата се смесва със зехтина, чесън и риган на вкус.
  • Франзелата се разрязва наполовина и се намазва с домата.
  • Върху нея се разпределя отцедената риба, нарязания бекон и моцарелата.
  • Пече в силна фурна, докато сиренето се разтопи.


Панини с кайма и сос барбекю 

Продукти:

франзела

кайма

пушена сланина

подправки за месо

сос барбекю

Приготвяне:

  • Каймата се запържва с нарязаната на ситно сланина, подправките за месо и сол, докато придобие златист цвят.
  • Добавя се соса барбекю, разбърква се добре и се сваля от огъня.
  • Франзелата се разрязва хоризонтално и се намазва със соса барбекю.
  • Отгоре се разпределя каймата, моцарелата и се пекат в силна фурна, докато сиренето се разтопи.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар