Продукти:
за крема:
2 яйца
140 г. захар
1 ч. л. течна ванилия
50 г. натурално нишесте
500 г. гръцко кисело мляко
80 г. краве масло на стайна температура
за блата:
300 г. бисквити
120- 150 г. краве масло
2 с. л. какао
Приготвяне:
- Яйцата се разбиват леко със захарта.
- Към тях се добавя нишестето и се разбърква, докато се получи хомогенна смес.
- Прибавя се киселото мляко, ванилията и се разбърква добре.
- Вари се при непрекъснато разбъркване на среден огън, докато се получи гъст крем без бучки.
- Крема се прехвърля в друг съд, покрива се със стреч фолио и се оставя да се охлади.
- Кравето масло се разбива с миксер и към него се добавя крема, който е със стайна температура.
- Разбива се, докато се получи гладък крем.
- Бисквите се смилат в блендер и се смесват с какаото и разтопеното краве масло.
- 1/3 от бисквитената смес се отделя.
- За сглобяване на тортата ринг с диаметър 18 см. се увива със стреч фолио и се слага в чиния.
- Изсипва се бисквитената смес и се притиска с чаша, така че да се оформи блат и борда да е около 6 см.
- Слага се крема, покрива се с отделената бисквитена смес и се заглажда.
- Тортата се оставя да стегне в хладилник минимум 4 часа.
Вижте още



Няма коментари:
Публикуване на коментар