Продукти:
500 г. воденички
1/2 стрък целина
1/4 гл. лук
1 ск. чесън
1 шайба джинджифил
3 с. л паста ахи панка
2 ск. чесън
1 с. л. горчица
25 мл. винен оцет
1 с. л. соев сос
кимион
риган
олио
Приготвяне:
- Воденичките се измиват и се сваряват заедно с целината, лукът, чесъна и джинджифила.
- В купа се смесват пастата, горчицата, оцета, соевия сос и пасираните скилидки чесън.
- Добавят се отцедените воденички, кимион, риган, сол на вкус и се разбърква добре.
- Воденичките се пържат в сгорещена мазнина, заедно с 1 черпак от бульона.
- Разбърква се непрекъснато, докато течността се изпари и останат на мазнина.



Няма коментари:
Публикуване на коментар