сряда, 25 април 2018 г.

Чеснови хлебчета




Продукти:

450 г. брашно
225 мл. прясно мляко
12 г. мая
1 яйце
30 мл. зехтин
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар

50 г. краве масло на стайна температура
3 ск. чесън
2 с. л. нарязан магданоз

Приготвяне:

  • Маята се размива в прясното мляко с 1 ч. л. захар, 1 щипка брашно и се оставя на топло, докато образува мехурчета.
  • В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слага солта, захарта, зехтина, маята и яйцето.
  • Замесва се гладко и еластично тесто, което се покрива с кърпа и втасва, докато удвои размера си.
  • В купичка се смесват пасираните скилидки чесън, магданоза и кравето масло.
  • Втасалото тесто се разточва на правоъгълник с размер 25х55 см. 
  • Намазва се равномерно с чесновото масло и се нарязва на четири ленти, които се поставят една върху друга.


  • Получената лента се нарязва на 12 парчета, които се поставят в намазнени гнезда за мъфини и се оставят да втасат.



  • Пече се в предварително загряна на 180°С фурна около 20-25 минути.


Източник: http://dailydelicious.blogspot.com.es/2008/10/garlic-butter-fan-tan-rolls-simple.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар