Продукти:
1/2 козунак
4 яйца
100 г. натурално нишесте
1 л. прясно мляко
200 г. захар
160 г. готварски шоколад
1 ч. л. течна ванилия
шоколадови пръчици за поръсване
прясно мляко за сиропиране
Приготвяне:
- Част от прясното мляко се загрява заедно с натрошения шоколад и се разбърква, докато се разтопи.
- Яйцата, нишестето и захарта се разбъркват до получаване на еднородна смес без бучки.
- Смесваме разтопения шоколад с останалото прясно мляко, яйчената смес и ванилията.
- Разбърква се непрекъснато на среден огън, докато се получи гладък крем без бучки.
- На дъното на форма с диаметър 22 см. се нареждат парчета козунак, леко потопени в прясно мляко.
- Върху тях се изсипва част от крема и се покрива с още козунак.
- Завършва се с крем и се оставя за няколко часа в хладилник.
- Поръсва се с шоколадови пръчици или настърган шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар