четвъртък, 19 април 2018 г.

Торта от козунак



Продукти:

1/2 козунак
4 яйца
100 г. натурално нишесте
1 л. прясно мляко
200 г. захар
160 г. готварски шоколад
1 ч. л. течна ванилия

шоколадови пръчици за поръсване
прясно мляко за сиропиране

Приготвяне:

  • Част от прясното мляко се загрява заедно с натрошения шоколад и се разбърква, докато се разтопи.
  • Яйцата, нишестето и захарта се разбъркват до получаване на еднородна смес без бучки.
  • Смесваме разтопения шоколад с останалото прясно мляко, яйчената смес и ванилията.
  • Разбърква се непрекъснато на среден огън, докато се получи гладък крем без бучки.
  • На дъното на форма с диаметър 22 см. се нареждат парчета козунак, леко потопени в прясно мляко. 
  • Върху тях се изсипва част от крема и се покрива с още козунак.
  • Завършва се с крем и се оставя за няколко часа в хладилник.
  • Поръсва се с шоколадови пръчици или настърган шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар