сряда, 11 април 2018 г.

Моркови със сос




Продукти:

500 г. бейби моркови
2 с. л. брашно
5 с. л. краве масло
400 мл. прясно мляко
1 ч. л. захар
кашкавал
черен пипер
магданоз
2-3 сварени яйца

Приготвяне:

  • Морковите се сваряват в малко подсолена вода заедно със захарта и 1 с. л. краве масло.
  • Брашното се запържва в останалото масло, докато придобие златист цвят.
  • Разрежда се с млякото и се посолява. Вари се 5-6 минути на слаб огън, като се разбърква непрекъснато.
  • Морковите се изсипват в чиния и се нареждат нарязаните яйца. 
  • Ястието се залива със соса, поръсва се с черен пипер, настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар