Продукти:
500 г. брашно
300 мл. вода
12 г. мая
2 с. л. зехтин
1 с. л. сол
1/2 с. л. захар
1 с. л. оцет
1 ч. л. розмарин
Приготвяне:
- Маята се размива в топлата вода заедно със захарта, малко брашно и се оставя да шупне.
- В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слага солта, оцета, зехтина, розмарина и маята.
- Замесва се гладко и еластично тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои размера си.
- Втасалото тесто се премесва и от него се оформят питки.
- Върху всяка се прави разрез с ножица във формата на х, покриват се с кърпа и се оставят да втасат докато удвоят обема си.
- Намазват се със зехтин и се поръсват с розмарин и едра сол.
- Пекат се в предварително загряна на 180°С фурна за около 25-30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар