Продукти:
2 тиквички
500 г. картофи
100 г. сирене
100 мл. прясно мляко
25 г. краве масло
1-2 ск. чесън
гауда с червено и зелено песто
копър
олио
Приготвяне:
- Тиквичките се разрязват по дължина, с лъжичка се издълбава сърцевината и се бланшират за 2-3 минути във вряща подсолена вода.
- В малко мазнина се запържва чесъна нарязан на ситно и сърцевината от тиквичките.
- Картофите се сваряват, обелват и се намачкват заедно с кравето масло и прясното мляко.
- Добавя се натрошеното сирене, сърцевината от тиквичките, копър, сол на вкус и се разбърква.
- Тиквичките се напълват с получената смес и се нареждат в тавичка намазана с олио.
- Поръсват се с настъргана гауда и се запичат в предварително загряна фурна за 10-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар