четвъртък, 19 април 2018 г.

Тиквички пълнени с картофено пюре



Продукти:

2 тиквички
500 г. картофи
100 г. сирене
100 мл. прясно мляко
25 г. краве масло
1-2 ск. чесън
гауда с червено и зелено песто
копър
олио

Приготвяне:

  • Тиквичките се разрязват по дължина, с лъжичка се издълбава сърцевината и се бланшират за 2-3 минути във вряща подсолена вода.
  • В малко мазнина се запържва чесъна нарязан на ситно и сърцевината от тиквичките.
  • Картофите се сваряват, обелват и се намачкват заедно с кравето масло и прясното мляко.
  • Добавя се натрошеното сирене, сърцевината от тиквичките, копър, сол на вкус и се разбърква.
  • Тиквичките се напълват с получената смес и се нареждат в тавичка намазана с олио.
  • Поръсват се с настъргана гауда и се запичат в предварително загряна фурна за 10-15 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар