четвъртък, 19 април 2018 г.

Питки Наан



Продукти:

300 г. брашно
6 г. мая
125 г. кисело мляко
100 мл. прясно мляко
1/2 к. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар

Приготвяне:

  • Маята се смесва със захарта, щипка брашно, топлото прясно мляко и се оставя да престои, докато се образуват мехурчета.
  • В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат солта, маята и киселото мляко предварително смесено със содата.
  • Замесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя на топло, докато удвои обема си.
  • Втасалото тесто се разделя на  6-7 части.
  • Всяка се разточва на тънка питка и се пече от двете страни в леко намазнен тиган.




Няма коментари:

Публикуване на коментар