сряда, 11 април 2018 г.

Какаово руло



Продукти:

4 яйца
100 г. захар
70 г. брашно
30 г. какао
1 щипка сол
1 ч. л. течна ванилия
1 ч. л. бакпулвер

ягоди
200 г. сметана
4 с. л. пудра захар
125 г. маскарпоне
5-6 с. л. мармалад от ягоди

Приготвяне:

  • Фурната се загрява предварително на 180°С.
  • Разделят се белтъците от жълтъците. Жълтъците се разбиват с половината захар, докато побелеят.
  • Добавя се брашното пресято с какаото и бакпулвера и ванилията.
  • Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и останалата захар. След това се прибавят към сместа с жълтъците.
  • Сместа се изсипва в покрита с хартия за печене тава с размер 25х35 см. 
  • С помощта на шпатула се заглажда и се пече 10-12 минути.
  • Готовия блат още топъл се обръща върху друг лист хартия за печене, навива се на руло и се оставя да изстине.
  • Сметаната се разбива на сняг заедно с пудрата захар и се смесва с маскарпонето.
  • Рулото се развива, намазва се с мармалад, сметаната и се поръсва с нарязани ягоди.
  • Навива се отново на руло и се поръсва с пудра захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар