петък, 27 април 2018 г.

Меден кекс с ябълки



Продукти:

4 яйца
350 г. настъргани ябълки
150 г. мед
80 г. пшеничен грис
80 г. захар
30 г. натурално какао
1 ч. л. канела
1 ч. л. бакпулвер
2 с. л. смлени бисквити
галета
пудра захар

Приготвяне:

  • Настърганите ябълки се разбъркват с бисквитите и канелата и сместа се оставя да престои 20 минути.
  • Жълтъците се разбиват със захарта, какаото и меда и се добавят към ябълките.
  • След това лъжица по лъжица се добавя гриса смесен с бакпулвера, и разбитите на сняг белтъци, като се редуват.
  • Тестото се разбърква внимателно и се изсипва в намазана с масло и поръсена с галета тава.
  • Пече се в умерена фурна и след като изстине се поръсва с пудра захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар