Продукти:
4 яйца
350 г. настъргани ябълки
150 г. мед
80 г. пшеничен грис
80 г. захар
30 г. натурално какао
1 ч. л. канела
1 ч. л. бакпулвер
2 с. л. смлени бисквити
галета
пудра захар
Приготвяне:
- Настърганите ябълки се разбъркват с бисквитите и канелата и сместа се оставя да престои 20 минути.
- Жълтъците се разбиват със захарта, какаото и меда и се добавят към ябълките.
- След това лъжица по лъжица се добавя гриса смесен с бакпулвера, и разбитите на сняг белтъци, като се редуват.
- Тестото се разбърква внимателно и се изсипва в намазана с масло и поръсена с галета тава.
- Пече се в умерена фурна и след като изстине се поръсва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар