Продукти:
250 г. брашно
125 г. краве масло
125 г. пудра захар
щипка сол
1 яйце + 1 жълтък
1 ч. л. ликьор Куантро
настъргана портокалова кора
жълт фондан
черен сусам
Приготвяне:
- Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче.
- Прибавят се солта, захарта, яйцето, жълтъка, ликьора, нарязаното на парченца краве масло и настърганата портокалова кора.
- Замесва се средно твърдо тесто, увива се във фолио и се оставя в хладилник, докато се стегне.
- Тестото се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина 0,5 см.
- Изрязват се бисквити с форма по желание и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
- Пекат се в предварително загряна на 180°С фурна, докато придобият златист цвят.
- Готовите бисквити се оставят да се охладят върху решетка.
- Фондана се разточва на тънък лист върху плот поръсен с царевично нишесте.
- От него се изрязват същите формички и леко се притискат върху бисквитите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар