сряда, 11 април 2018 г.

Пълнени яйца със спанак



Продукти:

8 сварени яйца
300 г. спанак
30 г. брашно
30 г.. краве масло
500 мл. прясно мляко
1 ч. л. горчица
1 с. л. едрозърнеста горчица
2 ск. чесън
галета
кашкавал
олио
сол
черен пипер

Приготвяне:

  • Измития и нарязан на ивички спанак се запържва, докато омекне заедно с нарязания на ситно чесън.
  • Яйцата се разрязват по дължина и жълтъците се претриват с малко прясно мляко.
  • В загряното краве масло се запържва брашното.
  • Изсипва се топлото мляко и се разбърква непрекъснато, до получаване на гладък сос.
  • Прибавят се жълтъците, горчицата, сол и черен пипер на вкус.
  • Белтъците се нареждат в намазнена тава, пълнят се със спанак и се заливат със соса.
  • Поръсват се с галета, настърган кашкавал и се запичат във фурната, докато кашкавала се разтопи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар