Продукти:
1 кг. картофи
200 г. кайма
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
3-4 с. л. замразен грах
1/2 морков
3-4 стафиди
1 сварено яйце
2 с. л. пържен домат
5-6 маслини
1/2 ч. л. люти люспи
риган
подправки за месо
за панировката:
брашно
2 яйца
Приготвяне:
- Картофите се сваряват, обелват и намачкват.
- Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
- В тиган с малко мазнина се запържват лука, моркова и чесъна нарязани на ситно.
- Добавя се каймата и се разбърква няколко минути, докато се запържи и стане на трохи.
- Прибавят се нарязаните маслини, яйцето, стафидите, граха, домата, подправките и всичко се задушава още няколко минути.
- Взема се част от картофеното пюре и се разстила върху дланта.
- Отгоре се слага малко от плънката, краищата се затварят и се оформя, като топка или яйце.
- Овалват се в брашно, после в разбитите яйца и се пържат в малко мазнина до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар