Продукти:
350 г. брашно
300 мл. топла вода
12 г. мая
50 мл. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 с. л. маково семе
маково и ленено семе за поръсване
Приготвяне:
- Маята се размива във водата заедно със захарта, малко брашно и се оставя да шупне.
- Брашното се пресява в купа и се смесва със солта и маковото семе.
- Добавя се олиото, маята и се разбърква с лъжица, докато се получи хомогенна смес.
- Купата се покрива със стреч фолио и се оставя да втасва, докато удвои обема си.
- Сместа се разбърква и се изсипва в тава покрита с хартия за печене.
- Покрива се отново с фолио и се оставя да втаса за 15-20 минути.
- Поръсва се с ленено и маково семе и се пече в предварително загряна на 220°С фурна около 30-35 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар