Продукти:
250 г. кайсии
125 г. краве масло на стайна температура
150 г. брашно
120 г. захар
2 яйца
1 1/2-2 ч. л. бакпулвер
30 мл. вода
1 ч. л. течна ванилия
щипка сол
Приготвяне:
- Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.
- Кравето масло се разбива със захарта до получаване на пухкав крем.
- Един по един се добавят жълтъците, водата и ванилията.
- Постепенно се прибавят пресятото с бакпулвера брашно и разбитите на сняг белтъци, като се разбърква внимателно с шпатула.
- Сместа се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тава.
- Отгоре се нареждат на разстояние половинките кайсии с отвора нагоре.
- Пече се в предварително загряна на 180°С фурна около 35-40 минути, докато забита в средата клечка излезе чиста.
- След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар