петък, 22 юни 2018 г.

Сладкиш с кайсии



Продукти:

250 г. кайсии
125 г. краве масло на стайна температура
150 г. брашно
120 г. захар
2 яйца
1 1/2-2 ч. л. бакпулвер
30 мл. вода
1 ч. л. течна ванилия
щипка сол

Приготвяне:

  • Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.
  • Кравето масло се разбива със захарта до получаване на пухкав крем.
  • Един по един се добавят жълтъците, водата и ванилията.
  • Постепенно се прибавят пресятото с бакпулвера брашно и разбитите на сняг белтъци, като се разбърква внимателно с шпатула.
  • Сместа се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тава.
  • Отгоре се нареждат на разстояние половинките кайсии с отвора нагоре.
  • Пече се в предварително загряна на 180°С фурна около 35-40 минути, докато забита в средата клечка излезе чиста.
  • След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар