Продукти:
3 яйца
щипка сол
щипка захар
250 мл. прясно мляко
150 г. брашно
1/2 к. л. бакпулвер
1 к. л. течна ванилия
70 г. краве масло
мармалад от горски плодове
Приготвяне:
- Фурната се загрява на 200°С.
- Брашното се пресява с бакпулвера.
- Яйцата се разбиват с щипка сол, захар, прясното мляко, ванилията и брашното на гладка смес без бучки.
- Тава с размер 28х38 см. се покрива с хартия за печене и върху нея се разпределя нарязаното краве масло.
- Тавата се слага във фурната и когато маслото се разтопи се изсипва сместа за палачинката.
- Пече се около 15-20 минути, докато се зачерви.
- След като се извади от фурната се намазва с мармалад, навива се на руло и се поръсва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар