сряда, 6 юни 2018 г.

Зеленчукова супа



Продукти:

1 картоф
1 морков
1 тиквичка
1/2 гл. лук
1/2 стрък селъри
1 шепа зелени кайсии
3 шепи фиде
150 г. сирене
девесил
копър
магданоз

1 яйце
250 г. кисело мляко

Приготвяне:


  • Моркова и лука се обелват, нарязват и заедно със селърито и зелените кайсии се варят на тих огън около 5-6 минути.
  • Добавя се нарязаните на кубчета картоф и тиквичката.
  • Малко преди супата да е готова се прибавя фидето и наситнените подправки и се вари още няколко минути.
  • Приготвя се застройка от яйцето и киселото мляко и се прибавя на тънка струйка към супата, като се разбърква непрекъснато.
  • Добавя се натрошеното сирене и се поръсва с нарязаните на ситно копър и магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар