Продукти:
1 картоф
1 морков
1 тиквичка
1/2 гл. лук
1/2 стрък селъри
1 шепа зелени кайсии
3 шепи фиде
150 г. сирене
девесил
копър
магданоз
1 яйце
250 г. кисело мляко
Приготвяне:
- Моркова и лука се обелват, нарязват и заедно със селърито и зелените кайсии се варят на тих огън около 5-6 минути.
- Добавя се нарязаните на кубчета картоф и тиквичката.
- Малко преди супата да е готова се прибавя фидето и наситнените подправки и се вари още няколко минути.
- Приготвя се застройка от яйцето и киселото мляко и се прибавя на тънка струйка към супата, като се разбърква непрекъснато.
- Добавя се натрошеното сирене и се поръсва с нарязаните на ситно копър и магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар