Продукти:
1 малка салата
1/4 краставица
1 печена червена чушка
сирене
3 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
1/2 к. л. сушен лук
1/2 к. л. сушен чесън
черен пипер
риган
Приготвяне:
- Чушката се обелва, почиства от семената и се нарязва на лентички.
- В купичка се смесват зехтина, оцета, солта, ригана, сушения лук и чесън и се разбърква добре.
- Добавя се нарязаната чушка и се оставя в хладилник за 20-30 минути.
- Салатата се измива добре и се разрязва на две във формата на цвете.
- В центъра ѝ се слага чушката, а около нея нарязаната краставица и натрошеното сирене.
- Поръсва се с черен пипер и се залива със зехтина, в който е маринована чушката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар