четвъртък, 21 юни 2018 г.

Пържени зеленчуци



Продукти:

100 г. броколи
1/2 червена чушка
100 г.бейби царевица
1/2 гл. червен лук нарязан на полумесеци
100 г. суров бекон нарязан на ивици
1-2 ск. чесън нарязани на ситно
1-2 сушени люти чушлета
1-2 шайби джинджифил
100 г. соеви кълнове
1 с. л. сос от стриди
2 с. л.  сос с ферментирала соя

Приготвяне:

  • В 2-3 с. л. олио се запържва месото, лука, чесъна, джинджифила и чушлето,  докато месото придобие златист цвят.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя нарязаната на ивици чушка,  броколите, царевицата и продължава да се пържи още 2-3 минути.
  • Накрая се прибавя соса с ферментирала соя, соса от стриди, соевите кълнове и след 2-3 минути се сваля от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар