Продукти:
2 пилешки бутчета
2 ск. чесън
1 зелена чушка
1 с. л. пържен домат от консерва
180 г. тортас за гаспачо
0,1 г. шафран на прах
сол
зехтин
Приготвяне:
- Пилешките бутчета се измиват, разрязват се на две и се запържват в сгорещена мазнина.
- В същата мазнина се запържват необелените леко смачкани скилидки чесън и нарязаната на едро чушка.
- Добавя се домата, запърженото месо, топла вода, колкото да ги покрие и се вари до готовност.
- В дълбок тиган се изсипва прецедения бульон, месото, шафрана, тортасите и сол на вкус.
- Ястието се оставя да къкри на тих огън около 8-10 минути, докато тортасите омекнат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар