Продукти:
150 г. спанак
1/2 гл. лук
70 г. краве масло
70 г. брашно
500 мл. прясно мляко
индийско орехче
за паниране:
брашно
2 яйца
галета
олио за пържене
Приготвяне:
- Спанака се нарязва на ивички и се задушава в малко олио, докато омекне.
- В загряното краве масло се запържва нарязания на ситно лук.
- След като омекне се добавя брашното и се запържва до златисто.
- При непрекъснато разбъркване се разрежда с прясното мляко, докато се получи гладък сос без бучки.
- Прибавя се спанака, индийско орехче и сол на вкус, разбърква се добре и се сваля от огъня.
- След като се охлади се покрива със стреч фолио и се оставя за няколко часа в хладилник.
- Сместа се прехвърля в пош и се шприцоват продълговати крокети.
- Овалват се в двойна панировка от брашно, яйце и галета и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар