Продукти:
8 яйца
300 г. захар
40 г. брашно
70 г. краве масло
сока от 2 портокала (200 мл.)
настъргана кора от 2 портокала
краве масло за намазване
Приготвяне:
- Тава с размер 24х36 см. се покрива с хартия за печене и се намазва с краве масло.
- Яйцата се разбиват със захарта на най-ниската степен на миксера.
- Добавя се брашното, сока и кората от портокалите, разтопеното краве масло и се разбива до получаване на хомогенна смес.
- Изсипва се в тавата и се пече в предварително загряна на 180°С фурна около 20-25 минути.
- Готовия блат се поръсва обилно със захар и се обръща върху друг лист хартия за печене.
- Докато е топъл се навива на руло, оставя да се охлади и по желание се украсява с парченца портокал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар