Продукти:
3 тиквички (850 г.)
3 яйца
5-6 с. л. брашно
80 г. сирене
1 ч. л. фритиран чесън
копър
магданоз
за пълнежа:
250 крема сирене
12-14 маслини
3-4 с. л. орехови ядки
2 ск. чесън
1 к. л. универсален сос
1 к. л. фритиран чесън
копър
Приготвяне:
- Тиквичките се измиват и настъргват на едро ренде.
- Посоляват се и се оставят да престоят 10-15 минути, след това хубаво се изстискват.
- Яйцата леко се разбиват и към тях се добавят тиквичките, брашното, чесъна, сиренето, нарязан на ситно копър и магданоз и всичко се разбърква добре.
- Получената смес се изсипва в предварително покрита с хартия за печене тава с размер 28х38 см. и се разпределя равномерно.
- Пече се в предварително загряна на 180°С фурна около 35 минути.
- След като блата се извади от фурната се навива на руло и се оставя да се охлади.
- За приготвянето на пълнежа се смесват крема сиренето, универсалния сос, пасираните скилидки чесън и нарязаните на ситно маслини, копър и ядки.
- Изстиналия блат се намазва с пълнежа, навива се на руло и се оставя за няколко часа в хладилник да стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар