неделя, 22 юли 2018 г.

Руло от тиквички



Продукти:


3 тиквички (850 г.)

3 яйца
5-6 с. л. брашно
80 г. сирене
1 ч. л. фритиран чесън
копър
магданоз

за пълнежа:


250 крема сирене

12-14 маслини
3-4 с. л. орехови ядки
2 ск. чесън
1 к. л. универсален сос
1 к. л. фритиран чесън
копър

Приготвяне:



  • Тиквичките се измиват и настъргват на едро ренде.
  • Посоляват се и се оставят да престоят 10-15 минути, след това хубаво се изстискват.
  • Яйцата леко се разбиват и към тях се добавят тиквичките, брашното, чесъна, сиренето, нарязан на ситно копър и магданоз и всичко се разбърква добре.
  • Получената смес се изсипва в предварително покрита с хартия за печене тава с размер 28х38 см. и се разпределя равномерно.
  • Пече се в предварително загряна на 180°С фурна около 35 минути.
  • След като блата се извади от фурната се навива на руло и се оставя да се охлади.
  • За приготвянето на пълнежа се смесват крема сиренето, универсалния сос, пасираните скилидки чесън и нарязаните на ситно маслини, копър и ядки. 
  • Изстиналия блат се намазва с пълнежа, навива се на руло и се оставя  за няколко часа в хладилник да стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар