Продукти:
2 тиквички
100- 150 г. печурки
2 ск. чесън
1 с. л. брашно
150 мл. прясно мляко
100 г. синьо сирене
зехтин
копър
черен пипер
Приготвяне:
- Тиквичките се разрязват на две по дължина и с лъжичка се издълбава сърцевината.
- Гъбите, чесъна и сърцевината се нарязват на ситно и се запържват в малко мазнина, докато омекнат.
- Добавя се брашното, прясното мляко и се разбърква, докато соса се сгъсти.
- Прибавя се натрошеното сирене, копър, черен пипер и сол на вкус и се сваля от огъня.
- Тиквичките се пълнят с получената смес и се нареждат в намазнена тава.
- Пекат се в предварително загряна на 220°С фурна около 35 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар