сряда, 15 април 2015 г.

Свежа салата с авокадо и ягоди







Продукти:

250 г. микс от салати

1 авокадо
1 ч. ч. ягоди
5 слайса бекон

За дресинга:


6 с. л. майонеза

2 с. л. захар
2 с. л. оцет
1 ч. л. маково семе
сол на вкус

Приготвяне:


  • Салатата се измива и се поставя в купа.
  • Авокадото се разрязва на две, и внимателно се маха костилката. С помощта на лъжица се изважда и се нарязва.
  • Ягодите се измиват, нарязват се на кубчета и се добавят към салатата.
  • Запържва се нарязания на ивички бекон. Оставя се да се отцеди от излишната мазнина върху кухненска хартия.
  • В купичка се смесват всички съставки за дресинга.
  • Салатата се полива с дресинга и накрая се добавя бекона.

          
  Вижте още

       

2 коментара: